Betlehemállítás

b_240_180_16777215_00_images_betlehemezs.jpgJelenleg reneszánszát éli a betlehemállítás hagyománya annak ellenére, hogy a karácsonyi ünnepkörben a spiritualitás helyét lassan teljesen átveszi az üzlet ezért jó tudni, honnan ered ez az ősrégi szokás, milyen változásokon ment át az évszázadok során, napjainkig.
Assisi Szent Ferenc 1223 karácsonya közeledvén megkérte egyik barátját, alkalmi színészekkel elevenítse föl a szenteste eseményeit, hogy a helyszínre érkező zarándokok személyesen is átélhessék azt. Az egyszeri alkalomból hamarosan hagyomány lett, a szertartás az egész világon elterjedt. Idővel azonban az egyház megtiltotta a templomokban az ilyen „alakoskodást”. Az emberek mégsem mondtak le az addigra meggyökeresedett szokásról, így alakulhatott ki a betlehemezés népi hagyománya. A szereplők korábban fiatal legények, később zömmel gyerekek házilag készített barlang, jászol vagy templom alakú betlehemmel és az ahhoz készült figurákkal jártak házról házra, és adták elő Jézus születésének történetét. Ennek ábrázolását legtöbbször a pásztorok és a három királyok hódolata tette teljessé. Az egyik legpompásabb építményt jelenleg a casertai királyi palotában lehet megtekinteni. A barokk alkotás közel 1200 különböző nagyságú szoborból áll.

Polgármesteri köszöntő

Vállalkozások

Annabella rendezvényszolgálat

 

Kiss István

Kőfaragó

Síremlékek műkőből-, márványból

3713 Arnót, Felszabadítók u. 30.

Tel.: 46/445-061 
Mobil: 30/ 904-7012

- Magánházak, lakóközösségek élőerős portaszolgálata és technikai védelme
-telephely, objektumvédelem (Nyílt és zárt területek, üzletközpontok, építkezések,    intézmények, logisztikai központok, létesítmények őrzése)
- Rendezvénybiztosítás (Sportrendezvények, meccsek, koncertek, kulturális és közéleti események biztosítása, lebonyolítása)
- Biztonságtechnika, technikai rendszerek tervezése, telepítése (Kamerától a sorompóig)